Zorgaanbod

In het Betuws rivierenland is Quest gevestigd in de huisartsenpraktijk in Ommeren. Sinds 2012 werken we samen met huisartsen, wijkteams en scholen. Het is bij jou in de buurt en hebt het hele traject dezelfde behandelaar. Behandelingen zijn kort en licht waar het kan. En zo intensief en lang als nodig is.

Quest biedt psychische zorg aan kinderen/jeugdigen (4-18 jaar) en hun gezinnen. Je kunt bij Quest terecht voor diagnostiek, behandeling, therapie en advies bij psychiatrische problematiek, gezins- en relatieproblematiek en psychosociale problemen.

Deze zorg wordt verleend door een BIG-geregistreerde, postacademisch geschoolde professional. Van het begin tot het einde van de behandeling tref je dezelfde hulpverlener. Er zijn geen stagiaires of verlengde-armconstructies.

Quest biedt zowel generalistische basis-ggz als enkelvoudige specialistische ggz bij (een vermoeden van) DSM-V problematiek. Quest gebruikt een effectieve combinatie van individuele en systemische diagnostiek en therapie. Specialismes: internaliserende problematiek (angst/dwang, trauma, zelfbeeld, stemming, hechting, eten en automutilatie) en getraumatiseerde systemen. Methodes onder andere: cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, EMDR.

Quest werkt samen (overleg, consultaties) met andere zorgaanbieders, zoals huisartsen, medisch specialisten (kinderartsen, kinder- en jeugdpsychiaters) en gedragsdeskundigen en daarnaast met onderwijsprofessionals.

De zorg wordt volledig vergoed voor kinderen die wonen en ingeschreven staan in de gemeentes Buren en Neder-Betuwe. Je hebt hiervoor een verwijzing nodig van de huisarts, de GGD-jeugdarts, een medisch specialist of een beschikking van de gemeente.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet een kind jonger dan 18 jaar zijn en volgens de burgerlijke stand wonen in één van de volgende plaatsen: Tiel, Ommeren, Ingen, Lienden, Eck en Wiel, Maurik, Rijswijk, Buren, Buurmalsen, Asch, Beusichem, Erichem, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath, Ravenswaaij, Zoelen, Zoelmond, Dodewaard, Echteld, IJzendoorn, Kesteren, Ochten of Opheusden.