Wat kun je doen als

Je een keer verhinderd bent
App of bel minstens 24 uur van te voren om de afspraak te verplaatsen naar een andere tijd. Er zijn altijd kinderen die op een plekje wachten, dus ga hier zorgvuldig mee om. Voor particuliere cliënten geldt dat zij de kosten van een niet-tijdig afgezegde afspraak zelf moeten betalen.

Er alleen plaats onder schooltijd is
Kinderen krijgen vrij voor een afspraak bij de psycholoog.

Je je kind voor wilt bereiden op het eerste bezoek
Dat lees je hier

Je kind echt geen zin heeft om te komen
Kom dan zelf, dan bespreken we de voortgang van de behandeling. In veel gevallen betekent het dat we bij de ‘kern’ van de therapie gekomen zijn. Daar waar het raakt, waar het moeilijk wordt of een kind teleurgesteld is dat het (nog niet) werkt. Een omslagpunt en dan moet je juist doorzetten! Maar niet dwingen, dat heeft geen zin. Kom dus praten want het werkt wel degelijk. Het kan ook komen doordat een kind ‘er klaar mee is’, letterlijk. Dan is het tijd om af te ronden en na een paar weken te kijken hoe het gaat.

Je merkt dat de behandeling ook iets met jou doet
Als de problemen hecht met elkaar verbonden zijn is het goed om een paar keer alleen te komen. Als dat niet voldoende is, kunnen we samen kijken waar je als ouder het beste hulp voor jezelf kunt zoeken. Bij Quest of ergens anders.

De school van je kind om informatie over de behandeling vraagt
Deel de informatie die school nodig heeft in de onderwijssituatie en waarvan jij denkt dat het goed is als de leerkracht het weet. Ik deel alleen informatie met school met toestemming van beide ouders. Gesprekken voer ik bij voorkeur met de ouders erbij, schriftelijke informatie laat ik eerst aan ouders lezen.

Je niet zo tevreden bent
Neem contact op, we komen er samen uit. We hebben een gezamenlijk doel: het welzijn van je kind. Als het nodig is, vragen we er iemand bij die ons met een frisse blik verder helpt. Dat kan een collega van mij zijn, of je huisarts. Bij een ernstig conflict kun je de klachtencommissie van mijn beroepsvereniging, de NVO, vragen om te bemiddelen.